Про онґоїнґи осені 2018

Про онґоїнґи осені 2018

Усі навколо тільки й говорять про кілька новинок сезону. Це просто хайп, чи вони справді круті? Чи може серед онґоїнґів є ще щось не менш цікаве? Ловіть невеличкий огляд сезону від редакторів пабліку. А точніше особисті враження про тайтли, які ми встигли глянути.😎
* * *
Furunze:

Goblin Slayer (Вбивця Гоблінів) — у нас Коносуба, яка пішла кудись не туди. Але це лише в першій серії, далі багато стандартного, але все ж цікаве аніме. Має хороший опенінг і стандартний графоній. Воно навіть в перекладі є, тому чому б і ні?

Anima Yell — няшнота про стільці (так, вони запхнули тупий АНГЛІЙСЬКИЙ гумор про вболівання (cheer) і стільці (chair) в аніме в першу серію і на перші хвилини, щоб максимально відвернути увагу перекладачів від цього тайтлу) і красивих дівчат в красивій мальовці. Нічого такого, якщо чесно, але цю аніму я б дивився у перекладі. Після лише одної серії, я більше сказати нічого не можу про цей тайтл.

Zombieland Saga — дивився одну серію, більше не хочу дивитися. Звичайне “візьмемо усі шаблони, але засунемо в них … (замість трьох крапок, на цей раз додали зомбі)”. Якби там був би чудовий графоній (він там НЕ поганий, але немає чогось кардинального) — було б ще прийнятно. Аніме має високі позиції, і багато людей знаходять його цікавим, але не я.

Bunny Girl Senpai (Негідники не мріють про шляхетних кроличок) — Бакемоноґатарі на мінімалках. Шоу навіть не ховає цього, воно ніби кинуло виклик Ґатарям, ніби і б’єтсья з ними, але Ґатарики надто великі, щоб якось їм поступитися. Хоча в публіки інша думка. Аніме має цікаві моменти, це безумовно, деталізований графоній, видно, що над ним старалися, але в ньому ж і повністю передбачуваний сюжет і різні шаблони… та і блін — у Ґатарях було так само.

Himote House (Будинок Хімоте)— Саузпарк на мінімалках. Якщо чесно, то аніме цікаве, щоб подивитися, що ж вони вчудять далі. Графоній там такій, що кров з очей тече. Якщо вам не запрягло з другої серії (бо перша чомусь слабенька в них), то це точно не для вас — тікайте подалі.

Irozuku Sekai no Ashita kara— Я б хотів, щоб цю аніму хтось взяв на переклад. Графоній не поганий, але нічим не виділився, не так, щоб я його запам’ятав з поміж інших. Вона має надто повільний сюжет, як для першої серії… ну і надто казкову історію… але що буде далі? А хто знає…

Bloom into you — на перші дві серії важко сказати про що вона. Там є лезбійки, але це не Цитрус. У мене враження було, що воно по шкільну політику, і взагалі я його з Хьокою порівнював. Але там де Хьока видавала чудовий графоній — це аніме лишається в аутсайдерах. Над його графічною складовою зовсім не старалися, в плані візуалу — це шоу десь на межі лайна знаходиться. Лишається одна незрозуміла (на перші 2 серії) історія.
***
Cерафікус:

Goblin Slayer (Вбивця Гоблінів) – це те, що я почав дивитися з власної волі, найпершим з цього сезону. Воно зацікавило мене з двох причин: темна атмосфера (я, як фанат Берсерка, сподівався побачити щось схоже) та високі рейтинги, які так і натякали, що це буде щось цікаве. Власне, перша серія такою й була: жорстокою, натуралістичною навіть у своєму показі насильства й людської слабкості, немилосердною, аніме видавалося таким, від якого віє безнадією й похмурістю, постійною смертю й тяжкими випробуваннями… але вже в другій серії виявилося, що я помилявся. Якщо ви очікуєте чогось похмурого, темного, то аніме дуже швидко ваші очікування зрадить – далі це традиційне РПГ-аніме у не дуже продуманому фентезійному світі. Про нього взагалі нічого особливого не можна сказати. Хіба те, що систему магії забрали з Брами Балдура. При цьому сюжет фактично не рухається, незрозуміло, де зав’язка історії і її розвиток, а брутальність головного героя перетворюється у фарс і комічність – його жагу вбивати висміюють і доводять до абсурду, а з тяги вбивати гоблінів (від якої тягне психоделікою) роблять жартики… і попри цю «несповнарозумсть» і одночасну комічність до цього персонажа все одно липнуть жінки!.. Але загалом дивитися можна, бо бойові елементи світу, обладунки і т. п. там все ж трохи продумані, та й анімація непогана. Якщо любите спостерігати за героями в фентезійному світі – дивіться. Якщо очікуєте, як я, чогось брутального, – ви цього там не знайдете.

Bunny Girl Senpai (Негідники не мріють про шляхетних кроличок) – назва інтригує, її творець мусив довго її вигадувати, а перекладач – думати над її перекладом… але я за цією назвою нічого не знайшов. Коли почав дивитися аніму й побачив якогось хлопця, дівку в пеньюарі, які говорили про якісь чудасії, то це здалося мені не дуже цікавим, от я і вимкнув. Не знаю, може, це непогана аніма, але мені перша серія видалася нудною, от я й не дивився далі. Тому нічого хорошого чи поганого сказати не можу. Те, що мені стало нудно, не означає, що аніме погане, я так само покинув дивитися Кішечку із Сакурасо, а на Драконопокоївці Кобаяші взагалі заснув. Просто люблю або бойове фентезійне аніме, типу Берсерка, СукиСуки, Коносуби, або якесь експериментальне, типу Хьоки, НХК чи Ерґо Проксі, тому воно просто пройшло повз через жанр. Може, це все ж щось непогане.

JoJo no Kimyou na Bouken: Ougon no Kaze (Химерні пригоди ДжоДжо – Золотий вітер) – це аніме я редагую, тому кажу всім: дивіться, воно круте. А взагалі, це ж ДжоДжо. Свій стиль, продумані бої, гіперболізовані пародійні герої і традиційна шьонен-історія… ДжоДжо у найкращому своєму вияві, дивитися можна. А ще, найімовірніше, скоро вийдуть дві серії одним махом. Можливо.

Tensei shitara Slime Datta Ken (Коли я переродився слизом) – чомусь це аніме з усього сезону мені сподобалося найбільше. Це щось типу Коносуби + Оверлорд + Gish (якщо хто грав у цю гру). Герой потрапляє у фентезійний світ, але виявляється імбою-слизом. Там непогані жарти, є певна пародійність, а ще весело дивитися, як шмат слизу бореться з крутими ворогами, комічний ефект десь такий, як від Сайтами на фоні якогось могутнього монстра. На відміну від Вбивці тут фентезійний світ значно продуманіший, нам розкривається чимало його деталей на всіх рівнях, а також, нехай і повільно, але все ж історія розвивається, і вона, здається, буде цікавою. Єдиний мінус – воно досить довге (те ж стосується і ДжоДжо, до речі), тому якщо затягне, то треба буде чекати нових серій кожен тиждень мало не увесь рік… але воно того варте. Або ж варте тому, що я люблю фентезійні аніми, добре продумані.

* * *
Арія:

Goblin Slayer – тайтл хоче вразити і щоб всі про нього говорили. Але насправді сюжету нормального немає, таке враження що він взагалі не почався. Тобто є тло та умови, набір персонажів, але нема чогось конкретнішого і виходить коли дивишся як команда вирушає в печеру і б’ється проти чергової купки монстрів, якось за них і не хвилюєшся, бо бачив таке в серіалах/фільмах багацько разів. Світ простенький, але має стильні моменти. Персонажі із характерами, але нічого особливого Привертає увагу лише головний герой, який має два плюси: топовий сейю 👏👏👏 і дивний, але оригінальний характер. До того ж, гадаю, якби весь серіал відповідав рівню крутості опенінгу та ендінгу, він міг би захоплювати.

Bunny Girl Senpai – бачила лише першу серію, але планую додивитися. А це означає, що серіал зміг зацікавити зав’язкою та атмосферою. Тут і школа є, і жарти гарні, і романтична лінія, дивні та водночас реалістичні події. Саме те, що треба щоб відпочити від сумних та кривавих історій, які оточили мене останнім часом. А якщо ви надаєте перевагу саме такому жанру, то взагалі круто.

* * *
Стривайте… онґоїнґи ще остаточно завершились тому звісно писати вердикти можна після повного перегляду. Але сподіваємося, що ці враження допомогли вам хоч мати уявлення, що на вас чекає у тому чи іншому серіалі.