Попелястокрилі

Попелястокрилі

Рецензія на аніме «Товариство Сірокрилих / Haibane Renmei».

Офіційно зустрічається назва «Товариство сірокрилих», але моїй душі миліше, ніжніше «Альянс Попелястокрилих».

Отже, «Альянс Попелястокрилих» (яп. 灰羽連盟, Haibane Renmei, Хайбане Ренмей) – доджінші, котрий ліг в основу тринадцятисерійного аніме-серіалу.

Ця історія починається з падіння – крізь хмари, з нізвідки в нікуди, і незрозуміло сон це чи дійсність…
Головна героїня просинається і бачить довкола себе дівчат з крильцями попелястого кольору та німбами. Вона не знає хто вона, що з нею було раніше і пам’ятає лише падіння крізь хмари. За цими спогадами їй дають ім’я Ракка – Падаюча. Імена інших дівчат також означають сон, видіння, які вони пережили перед тим, як вийшли з кокона (яйця), котрий виріс в Старому Будинку.

У місті Глі поруч із звичайними людьми живуть Попелястокрилі, котрі зобов’язані виконувати ряд суворих правил. Найголовніше правило – не наближатись до стіни, котра оточує місто. Ракка отримує свій німб та вчиться користуватись крилами. Кожен день вона відкриває для себе щось нове і постійно стикається з загадками існування Попелястокрилих. Навіщо їм крила, якщо вони не вміють літати? Чому їм заборонено носити новий одяг та користуватись грошима? Куди вони йдуть і з чим зумовлене?

«Альянс Попелястокрилих» – один із найзагадковіших та найбагатозначніших серіалів. Його символіка та змістовне навантаження дозволяє кожному глядачу знайти свій власний зміст та пояснення.

Свої враження: дуже хороші і їх багато. Дуже рада, що мені зустрілось це аніме і безмежна подяка Вінсу за скерування
Моя особиста оцінка – 10. Із задоволенням перегляну ще раз!